Väder i Las Vegas

Väder i Las Vegas

Las Vegas omges av USA:s största öken – den 57 000 kvadratmeter stora Mojaveöknen. Det innebär att klimatet är varmt och torrt med en luftfuktighet som vanligen är under tio procent. Mycket av landskapet är stenigt och dammigt, men inne i staden lyser gräsmattorna och träden gröna bland neonskyltarna.

När vinden blåser över staden är den knappast svalkande, men som turist behöver man aldrig vara orolig. Det är bara att gå in på närmsta kasino, hotell eller restaurang så är luftkonditioneringen alltid i full gång.

Den bästa tiden att besöka Las Vegas är på våren eller hösten. Under sommarmånaderna är det inte ovanligt att temperaturen överstiger 40 grader. Somrarna är heta och torra och vintrarna milda, runt 10-12 grader.

Det är stora skillnader i temperaturen mellan dag och natt samt mellan årstiderna. Den högst uppmätta temperaturen är 47,8 °C. Den lägsta: -13,3 °C.

Det händer att det snöar i Las Vegas, men det hör till ovanligheterna. Senaste gången var i december 2008.

Ökenklimatet innebär stor chans för strålande sol när du besöker Vegas. Man brukar räkna med drygt 300 soldagar och 3 800 soltimmar per år. Nederbörden är låg, men mest regnar det i januari. 110 millimeter regn brukar det falla under knappt 30 regndagar om året. Det kan jämföras med Sverige som har en årsnederbörd på upp mot 1 000 millimeter.