Sjukvård

sjukvård Las Vegas

Utbudet av läkare och tandläkare är stort i Las Vegas och hela USA. Standarden varierar och kostnaderna för sjukvårdsbesök kan bli mycket höga. Därför är det viktigt att du har en reseförsäkring eller hemförsäkring som täcker sjukvårdskostnaderna. Om du är utan dessa kan du tvingas betala före behandling och det kan bli en kostsam historia.

Ambulansflyg kan kosta upp emot en miljon kronor och intensivvården i USA kostar runt 40 000 kronor per dag. Bara att ta ett blodprov kostar cirka 6 000 kronor, och en penicillinkur över dryga tusenlappen.

Normalt har du ett reseskydd inbakat i din hemförsäkring. Men tänk på att den oftast bara gäller under de första 45 dagarna. Så ska du stanna längre, bör du komplettera med en reseförsäkring.  För 20 dagar kostar den runt 900 kronor.

Det är alltid bra att lämna en kopia av pass och försäkringspapper hos någon anhörig hemma, i fall du har tappat bort det under resan och snabbt behöver behandling.

Sverige har skrivit avtal med vissa länder utanför EU där du under resan har rätt till sjukvård för samma patientavgift som finns i landet. Dit hör bland andra delstaten Québec i Kanada, Australien och Israel. Det finns inget sådant avtal med USA.