Nattliv

nattliv nattklubbar Las Vegas

Det är aldrig långt till närmaste nattklubb i Las Vegas. Flera klubbar har särskilda krav på klädsel, medan det är mer avslappnat på andra ställen. Vill du försäkra dig om att komma in så lämnar du shortsen och tennisskorna hemma. För att slippa kö – och i många fall avgift – se till att vara ute före klockan 22. Annars riskerar du att få vänta i upp till flera timmar. De flesta nattklubbar har en åldersgräns på 21 år.

Här är några av Las Vegas populäraste nattklubbar:

Studio 54


(MGM Grand, 3799 Las Vegas Boulevard South)

Hotell MGM Grands 2 000 kvadratmeter stora nattklubb har samma namn som den legendariska New York-nattklubben i slutet på 1970-talet. Här finns fyra dansgolv med livedansare och vip-avdelningar.

Pure Nightclub

(Caesars Palace, 3570 Las Vegas Boulevard)

På den här inneklubben har du fantastisk utsikt över strippen. Nattklubben på två våningar är en av de hippaste i stan och här krävs finare klädsel. Pure ägs delvis av basketspelaren Shaquille O´Neal, sångerskan Celine Dion och tennisspelaren André Agassi.

 XS

 (3121 Las Vegas Boulevard South)

Steve Wynn, ägaren till några av de största kasinohotellen på The Strip och en av världens rikaste män, invigde nattklubben XS inuti Encore Hotel på nyårsafton 2009. Det är den i skrivande stund mest påkostade i Vegas och här spelas mest house och hip-hop.

Coyote Ugly

 (New York-New York Hotel, 3790 Las Vegas Boulevard South)

Precis som i filmen med Tyra Banks serveras du drinkar och öl av vackra kvinnor som dansar på bardisken – alla dagar i veckan. Klubben ligger på New York-New York Hotel.

 JET

 (Mirage, 3400 Las Vegas Boulevard South)

Nattklubb på lyxhotellet Mirage där det spela house, hip-hop och rock. Klubben är känd för att locka världens bästa DJ:s och här serveras fantastiska cocktails.

Club 3121

(3700 W Flamingo Road)

Inne på Rio Las Vegas Hotel ligger Club 3121 som har samma namn som Prince album från 2006. Gillar du Prince, så kan du se honom uppträda i lokalerna, där allting dessutom är inrett i lila.