Museum i Las Vegas

museum las Vegas

Det finns inte bara kasinon och nattklubbar i Las Vegas. Det finns även ett stort utbud av museer.

På det berömda vaxkabinettet Madame Tussaud kan du träffa alla världens kändisar. Du kan till och med gifta dig bredvid en vaxkopia av Barack Obama, Jennifer Lopez, Tiger Woods och Whoppi Goldberg.

Hoover-dammen, utanför Las Vegas, är en av världens mest kända dammar. Många amerikanska familjer flyttade til Nevada på 1930-talet för att få jobb i det storslagna byggnadsprojektet. Historien om dem kan du följa på Hoover Dam Museum. Dammen, som stod klar 1936, är en viktig symbol för sydvästra USA. Den lockar årligen mycket turister och försörjer många människor med el och vatten.

I Las Vegas finns även ett naturhistoriskt museum Las Vegas Natural history museum. Här finns djur från Nevada till Afrika, från förhistorisk tid till idag. Jättedinousarier, björnar och valar är några av djuren du kan stöta på inne på museet som har flera interaktiva utställningar där barnen bland annat får lära sig om hur ekosystemet fungerar.

Över 2 000 kvadratmeter stora Lied Discovery Children’s Museum är ett av USA:s största museum för barn i alla åldrar. Planerar du ett besök bör du avsätta en heldag. Här förvandlas konst, vetenskap och kultur till världens roligaste. Både barn och vuxna kan flyga i rymdfärja, skapa sitt eget radioprogram och få lära dig vad det är som gör att en luftballong kan flyga.

Några av världens häftigaste bilar finns också att beskåda i Vegas. På Shelby Automobiles Museum på Speedway Boulevard står de uppradade. Ett annat museum som också kan vara värt ett besök är Atomic Testing Museum. I Nevada-öknen gjorde USA många kärnvapen-provsprängningar under 1950-talet. Vid ett besök på museet får du veta allt om hur en atombomb är uppbyggd och hur den har använts genom historien.

No reviews yet.

Kommentera