Downtown Vegas – ”originalet”

Fremont Street, Las Vegas

En del pratar om Downtown Las Vegas som ”Old Vegas”. Det beror på att det var stadens nöjescentrum fram till slutet av 1970-talet. Om det är runt Strippen som turisterna rör sig, så är det på Fremont Street, i hjärtat av Downtown, som spelfantasterna hänger. Ett tips är att både hotell och mat är billigare i Downtown och här finns klassiska hotellcasinon som Four Queens, Plaza och Golden Nugget.

På 1990-talet höll den här delen av stan på att dö ut. Men tack vare Fremont Experience, som öppnade 1995, så har stadsdelen fått nytt liv och turisterna har återvänt. På världens största videoduk, som är byggd som en kupol och breder ut sig över fyra kvarter, visas gratisshower när solen har gått ned. Effekten blir häftig när resten av gatan släcks ned.

Neonpolis: med restauranger, affärer och inomhusaktiviteter, som ligger i hörnet av Fremont Street och Las Vegas Boulevard, lockar också mycket turister. Komplexet kostade 100 miljoner kronor att bygga.

downtown vegas cowboy howdy partner

Vegas Vic är en annan bekant syn i Downtown. Den gigantiska neoncowboyen har välkomnat många besökare både i verkligheten och på filmduken med sin fras: Howdy partner! Men välkomnandet har tystnat, bland annat på grund av att en skådespelare klagade på att det var för högljutt. Cowboyen kan du dock fortfarande se. Han har stått på samma ställe på Fremont Street sedan 1951.

El Cortez är ett av de äldre hotellen som finns kvar i Downtown Las Vegas. Ett annat hotell som är värt ett besök är The Golden Gate Hotel, inte minst för sina billiga, men goda räkcocktails. Medan du njuter av din cocktail kan du beskåda bilderna som täcker väggarna från det högtidliga öppnandet av bron i San Francisco.

No reviews yet.

Kommentera