Bröllop i Las Vegas

Bröllop i Las Vegas

Vad sägs om att gifta sig på Grand Canyon eller i samma kapell där kändisar som Pamela Anderson och Britney Spears har sagt ja?

Ja, du kan till och med få självaste Elvis som vittne eller till och med vigselförrättare.

Elvis i Las Vegas

För Pamela Anderson och Rick Salomon höll det i två år, Britneys äktenskap med barndomsvännen Jason Allen Alexander 2004 varade i rekordkorta 55 timmar.

Det som krävs för att få gifta sig i Vegas är att du är myndig, har en giltig identitetshandling och du bör även ha ansökt om hindersprövning hemma i Sverige (båda handlingarna ska vara översatta till engelska).

Du måste också ansöka om bröllopslicens på Marriage License Burreau. Pappren fylls i på plats och licensen kostar 60 dollar. För att vigseln ska bli giltig även i Sverige, måste du lämna in handlingarna till Skattemyndigheten när du kommer hem. För homosexuella vigslar behövs ingen licens. Se Skatteverkets hemsida för mer information.

Det finns resebyråer som specialiserar sig på att sälja bröllopspaket till Las Vegas, men det går lika bra att boka vigseln själv via nätet. Det finns mängder av olika alternativ: du kan säga ja uppe i en helikopter, på väg i limousinen eller på klassiskt vis i ett kapell inrymt i hotellet där du bor. I Las Vegas är allt möjligt.

Trots att Las Vegas aldrig sover, så går det inte att gifta sig dygnet runt . På de flesta ställena välkomnas brudparen fram till midnatt.

Ett av de mest kända kapellen där mängder av kändisar har gift sig och där många filmer har spelats in, är The Litte White Wedding Chapel. Några par som har sagt ja till varandra där är: Frank Sinatra och Mia Farrow. Bruce Willis och Demi Moore. Rita Hayworth och Dick Haymes.